2012. augusztus 3., péntek

nem csak MUSTÁR - egy kis Dijon + 2 recept

Sütöttem múltkor ezeket a finomságos kifliket, akkor most itt a recept is hozzá:


Ez tipikusan az ötperces művelet, na jó, 2x5 perc. Lidlis levestészta, kiteker, megken tejföl-mustár-reszeltsajt-só.frissen őrölt bors kombóval, 6 db háromszögre vág, felteker, 200fokra be a sütőbe.
Kb 10. perc múlva kivesz, ennyi. :-)



Most meg elmegyünk egy rövid dijoni sétára, aztán még egy mustár receptet is hozok. De amint látjátok, Dijon több, mint mustár.







 



A mustár:
70g sárga és barna mustármagot (vegyesen) áztass annyi almaecetbe, amennyi ellepi, majd másnap szűrd le és a magokat daráld le (a kis nyomógombos kávédaráló a legjobb erre). Adj hozzá 10g sót, ízlsé szerint borsot, paprikát, gyömbért, tárkonyt, szegfűszeget - a fűszerek összetételét az ízlésed határozza meg. Adj még hozzá 1evőkanál mézet, 1,5dl almaecetet és kb. 5dl vízet, mixeld össze, majd lassan főzd a kellő sűrűségűre.



Tetszik? Kövess! Oszd meg barátaiddal Facebookon, emailben,  Twitteld!


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...