2011. november 2., szerda

Színek 4. -> ZÖLD


Green Leaf azaz "zöld levél" paletta a Design Seeds-től

Ha azt mondom, zöld fal, lehet, hogy elsőre elszörnyedsz tőle, attól függően, hogy láttál-e már valami rettenetes zöld falat.
Kata barátnőm most küzd egy ilyen fal megsemmisítésével a nemrég vásárolt otthonukban. Szemugrasztós kivi zöld a földtől a plafonig minden. Minden egyes fal. A második utcában pedig egy családiház egész homlokzatának választották ezt a kivi színt. Mindig meglep, hogy vannak, akik nem tudják felmérni, hogy lehet-e együtt élni egy bizonyos színnel, vagy sem. Mert ami sok, az sok ;-)
Mielőtt azt hinnétek, hogy gondom van a zölddel, elárulom, nincs! SM barátnőmnek például csodás egészfalas gardróbja van egy bizonyos matt világos fűzöldből, és csodás! Kis lakásának az egyik legjobb térrendező eleme.

via

Persze, az egész habitus / jellem / temperamentum kérdése.
És nagyon meghatározó az alkalmazás módja, a felületek nagysága, textúrája. (Utóbbiak más színeknél is fontos tényezők.)

via

Személyes véleményem - azon túl, hogy a zöld is eléggé megosztó szín - hogy egy jó zöld kifejezetten inspirál, feldob, frissít, miközben elsimítja a bennünk lévő feszültséget! Hangsúlyozom, a jó zöld. :-)

Hogy milyen a jó zöld?
Árad belőle a harmónia. Fürdőkben, konyhákban frissebb árnyalatait is nyugodtan alkalmazhatjuk, hálóban a tompább, világosabb hat pihentetően. A sötét életteli zöld reprezentatív (irodákba, tárgyalókba, nappaliba), míg a sötétebb és mattabb tónusok inspirálóan hatnak a kreativitásra.

via

via

via

Személyiségelemzők szerint a zöld a dinamizmus, az életerő, a bátorság jelenlétét jelzi. Nagyon élénk árnyalatai türelmetlenséget mutatnak, de ezt érezzük is, mert a helység nyugtalanítólag hatnak ránk. (a már említett kivi rám például kifejezetten...)
Utóbbiakból célszerű kis mennyiséget alkalmazni. Kiegészítőként egy jó függöny, párna, fotel, lámpabura, vagy egy zöldre festett kisbútor kifejezetten üdítő hatású lehet egy egyébként monokróm helyiségben.

via

Megannyi árnyalat és stílus, csemegézésre fel!

via

via

via

via

via
via

via

via


via


via

via

via

via

via

via

via

via

via

via
via

via
via

via


Ha tetszett amit láttál, olvastál, csatlakozz a Mokka Mekka Blog közösségéhez itt.



A sorozat eddig megjelent részei a FEHÉR, SZÜRKE, SÁRGA.


2 megjegyzés:

tilia írta...

Nahát, gondolatolvasó vagy :-) Éppen a napokban kezdtem el azon gondolkozni, hogy ne fessem-e át zöldre a dolgozószobámban a falat...

KarlaLina írta...

Köszi, Tília :-) Szerintem fesd, én is gondolkodom egy jó borsózöldön!

Ps: szép a Waldorf babád, saját?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...