2011. július 14., csütörtök

Színek 3. -> SÁRGA

Fehér és szürke után nem az előre definiálható feketére esett a választás, hanem egy igazán mozgalmas színre, a sárgára.


Tizenöt éve nagy divat volt belső tereket sárgára festeni, szinte mindenki fújta, hogy "azért, mert világos, mert jókedvre derít, mert az optimizmus színe".  Még egy kicsit kihúzta a 'magyar mediterrán' uralkodása alatt, aztán mintha eltűnt volna egy időre a hazai palettáról is. Mintha besokalltunk volna tőle.....


Egy biztos, ma nem automatikusan nyúlunk a sárgáért, ha falfestéket, kiegészítőket választunk.
Pedig úgy tűnik, újra hódít a sárga.

Lakberendezésben célszerű okosan bánni ezzel a színnel. Nagy felületen - mint falak, padló - erőteljes, vibráló, nyugtalanító hatása is lehet. Ide mindenképpen tompább, nem rikító árnyalatokat célszerű választani. A tompított, okkerbe hajló, vagy akár a szürkés árnyalatok stabil háttérként jelennek meg, Az élénk kénsárga, kanári-, és némelyik napsárga már jóval körültekintőbb alkalmazást igényel.

A kiegészítők területén - függöny, képkeret, lámpa, kisbútor, dísztárgy, egyéb lakástextil -  már bátrabban alkalmazhatjuk az élénk sárgákat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sokféle belőlük, inkább próbáljuk egy árnyalaton belül tartani ezeket.



Személyiségelemzők szerint a sárga az intellektuális élményekre vágyó, kíváncsi, érdeklődő ember színe.
Használata nyíltságot, örömöt, optimizmust, reményeket jelez.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fotók innen, innen, innen,  innen, és innen.

Sorozat: fehér, szürke,  sárga,

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...